Over mij

Waarom ik dit werk doe

Omdat ik zelf met afwezige ouders en in een ‘tricky family’ ben opgegroeid, ben ik al van jongsaf aan op zoek gegaan naar antwoorden op mijn vele vragen en naar een manier om het leven eerst draaglijk en vervolgens zinvol te maken.

Intussen heb ik een lange weg afgelegd en heb ik onderweg veel ontdekt en geleerd, onder andere dankzij enkele bijzondere ontmoetingen met inspirerende mensen. Ik heb besloten om op mijn beurt mensen te begeleiden op hun weg en hier mijn beroep van te maken. 

Dit is mijn passie en mijn manier om zinvol bij te dragen aan onze maatschappij. 

Ik help niet alleen volwassen kinderen van emotioneel afwezige ouders om te groeien. Ik geef hen ook handvatten om patronen te doorbreken, die misschien al generaties lang in hun familie worden doorgegeven. 

Hoewel er al veel studies zijn gebeurd en er talloze goede boeken bestaan over dit onderwerp, zit het in ons taalgebied nog in de taboesfeer. Ik nodig dan ook iedereen uit om emotionele afwezigheid van ouders – en dus emotionele verwaarlozing van kinderen – bespreekbaar te maken, want de weg van verandering leidt via kennis en inzicht.

Een unieke combinatie 

Ik werkte 25 jaar in het bedrijfsleven als HRD/HRM. Corporate life is een interessante omgeving om mensenkennis en vele nuttige vaardigheden aan te leren. Ik heb gigantisch veel geleerd. En ik heb ook gezien – keer op keer – dat mensen vastlopen in hun “verhaal”, zonder dat ze dit beseffen. Dit is in een bedrijfscontext nog steeds taboe. Het leven gaat goed, zo lijkt het wel. Maar onderhuids zit er vanalles niet goed. Ik zag het onder mijn neus gebeuren en probeerde er wat aan te doen. 

Intussen was ik al die tijd actief bezig met mijn eigen zoektocht en groeiproces. Nadat ik was afgestudeerd als licentiaat in de bedrijfs- en experimentele psychologie (1991) volgde ik tegelijkertijd een MBA (1994) en een psychotherapie opleiding (2002).

Alle commentaar van de omgeving ten spijt, hield deze combinatie voor mij wel steek. Het ene zou mij toelaten om succesvol te zijn in bedrijven, het andere ondersteunde mijn persoonlijke groeiproces én was al een stap in de richting van mijn uiteindelijke carrièredoel, namelijk “impactvolle gesprekken” voeren ! 

Coaching bestond toen nog niet. In de "grijze zone" tussen het bedrijfsleven en de psychologie, moest het warm water nog uitgevonden worden. 

Intussen heb ik talloze opleidingen gevolgd zoals Professionele Coaching, Familie opstellingen, Kinesiologie, Persoonlijke Transformatie, Integratieve Psychotherapie, Psychotraumatologie en Psychosomatiek, Innerlijk kind werk, Internal Family Systems, Emotionally Focused Therapy… en verdiep ik mij als geen ander in boeken. Deze opleidingen en boeken hebben mij alles bij elkaar een fortuin gekost, maar ik zou het direct opnieuw doen.

Toen ik mijn privé praktijk startte in 2014 combineerde ik dit nog met een job als HR Directeur. Sinds 2018 werk ik uitsluitend in mijn eigen praktijk en als coach en pyschotraumatoloog. 

Wil je meer info of wil je kennismaken? Vraag dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek om samen na te gaan of mijn traject bij je past en of ik de juiste persoon ben om je te begeleiden. 

Mijn praktijk is in Wemmel en is goed bereikbaar. Voor wie de afstand te groot vindt, kunnen de individuele sessies online gebeuren .

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x